foto: Bibi Veth

Mijn lijfspreuk heb ik geleend van Albert Einstein:
Creativity is Intelligence having Fun !

Creatieve (denk)vaardigheden zijn een essentieel onderdeel van onze ontwikkeling: meer en betere ideeën, verrassende combinaties en relevante oplossingen verzinnen en realiseren. En dat alles om ons continue te kunnen aanpassen aan onze complexe maatschappij.

In deze context train ik leerkrachten in het PO, geef ik workshops (in-company of tijdens evenementen), werk ik als kunstenaar in de klas en maak ik kunst met (grote) groepen.

Creativiteit kan je leren en ontwikkelen en daar help ik je graag bij!

Na een studie bedrijfskunde en jarenlange werkervaring in de sales, als consultant en als ondernemer, heb ik het roer compleet omgegooid.

Het thema creativiteit heeft me al lang in haar greep. Ik ben gefascineerd hoe je hersens werken op dit gebied en hoe je je hersens kunt trainen om je creativiteit te vergroten. En het staat nu helemaal centraal in mijn werk

Kunstenaar in de Klas

Anouk in de klas

Met veel liefde geef ik creatieve lessen in het basisonderwijs. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen leren dat ze hun eigen originele ideeën kunnen verzinnen, leren dat ze fouten mogen maken en leren hoe ze hun idee tot iets tastbaars kunnen maken. Ik zet kunst in om kinderen te leren hoe ze hun creativiteit kunnen gebruiken om hun ideeën te verbeelden.

Om aan kinderen te kunnen lesgeven, heb ik de opleiding Beroepskunstenaar in de Klas aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd (Post HBO).

Trainer in het PO

We leren kinderen dat er altijd nog meer mogelijk is

Ik help teams en leerkrachten – altijd op maat – met vragen als: Hoe kan je je (beeldende) lessen creatiever maken? Hoe kan je je onderwijs meer procesgericht maken? Hoe zorg je ervoor dat kinderen het gehele creatieve proces doorlopen in een beeldende opdracht? Hoe maak ik een doorlopende beeldende leerlijn? etc. Ook procesgericht onderwijs en onderzoekend leren zijn onderdelen van mijn trainingen.

Dit zijn op maat projecten die variëren van het geven van trainingen over procesgericht onderwijs tot aan grotere trajecten waarbij een compleet Maaklab wordt ontworpen en ingericht.

Bedrijfsleven

Introductieprogramma voor nieuwe studenten op de campus van Brightlands

Mijn achtergrond in bedrijfskunde helpt me bij het ontwikkelen van creatieve workshops voor de zakelijke markt. Op bijvoorbeeld evenementen en congressen zorg ik voor interactieve opdrachten en serious games waardoor de deelnemers meer betrokken zijn bij de inhoud of met elkaar.

Specifieke workshops waarbij we de bestaande processen van een andere kant bekijken, nieuwe relaties leggen of elkaar op nieuwe manieren leren kennen, behoren, net als creatieve teamuitjes, ook tot de mogelijkheden!

Ook werk ik op festivals en bijeenkomsten als community-artist: kunst maken met grote groepen! Verbindende kunstwerken waarbij je echt even moet nadenken.

Hopelijk zien we elkaar eens in het echt! In ieder geval bedankt dat je de tijd genomen hebt om mijn website te bekijken!

Klik hier voor een overzicht van recent eigen werk.

Groeten,
Anouk